Bitumineuze dakbedekking: geschikt voor complexe dakvormen

Duurzame en veelzijdige dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking is duurzaam en gemakkelijk te verwerken. Daardoor is het materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen. Vooral voor platte- en lichthellende daken is bitumen vaak de ideale oplossing.

In de prehistorie stond bitumen al bekend als waterkerend middel. Was bitumen ooit het residu van aardolie, tegenwoordig is het een speciaal ge-engineerde grondstof. Een bitumineuze dakbedekking is blijvend waterdicht. Door toevoeging van additieven is de bitumineuze dakbedekking ook bij lage temperaturen goed vervormbaar en heeft het een hoog hechtend vermogen.

Egberink dakbedekkingen - dakbedekken - bitumineuze dakbedekking - dakisolatie

Bitumen is ideaal voor platte daken

3 soorten bitumineuze dakbedekkingen

Er zijn drie typen bitumineuze dakbedekkingen: geblazen, APP-gemodificeerde en SBS-gemodificeerde bitumen. Wij geven de voorkeur aan een SBS-dakbedekkingssysteem. SBS (Styreen-Butadieen-Styreen) is een synthetisch geproduceerd rubber.

Toevoeging van SBS aan het bitumen wijzigt de eigenschappen ervan en dat biedt de volgende voordelen:

  • een lager verwekingspunt, waardoor de rol minder hard gebrand hoeft te worden;
  • elasticiteit, waardoor details gemakkelijker en beter zijn in te werken;
  • een betere hechting, dit is vooral goed bij het aansluiten op bestaande daken;
  • een zeer hoge vermoeiingsweerstand.

Dakleer

Bitumineuze dakbedekking wordt in de volksmond ook wel dakleer genoemd. dit is niet correct. dakleer is een product op basis van teer en in bitumineuze dakbedekking is geen teer verwerkt.

Permanente beveiliging

Als er bij uw bouwwerk sprake is van de verplichting een permanente dakbeveiliging te plaatsen dan bent u bij ons aan het goede adres. egberink dakbedekkingen levert en monteert gecertificeerde dakbeveiligingssystemen. vraag naar de mogelijkheden.

Daktuinen en groene daken

Een bitumineuze dakbedekking laat zich in zijn algemeenheid goed combineren met een daktuin of een groen dak. wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

Een lek dak? Wij helpen!

Een lek dak is niet fijn. Hebt u een dak lekkage dan is er meestal een vakman nodig om dit op te lossen. Bel ons en wij komen direct.
Meld uw lekkage

of bel ons 074 2915108

Gedekt met kwaliteit = zekerheid