Dakshingles. Daken met karakter

Dakshingles: Duurzaam en veelzijdig

De shingles worden schubvormig gelegd op schuine daken en imiteren een leien dak. Het grote voordeel is dat het dekkend gewicht per m2 beduidend lager is, waardoor de onderconstructie lichter kan zijn. De dakshingle heeft een lange levensduur tegen relatief lage kosten en is onder meer geschikt voor woonhuizen, vakantiewoningen, schuren en tuinhuizen. De shingle als dakbedekking komt uit Amerika en Canada en is daar heel populair.

Egberink dakbedekkingen - dakbedekken - shingle dakbedekkingen - dakshingles

Duurzame dakbedekking met dakshingles

Doelmatige bescherming door dakshingles

Bitumineuze dakshingles bestaan uit een bitumen geïmpregneerde inlage van glasvlies die aan beide zijden is bedekt of gecoat met bitumen. Om het materiaal doelmatig tegen veroudering te beschermen, wordt de shingle aan de bovenzijde voorzien van gekleurd mineraal. Dit kan eventueel worden aangevuld met PolyPropyleen, dat extra weerstand biedt tegen hoge temperaturen. Aan de onderzijde wordt de shingle afgestrooid met fijn zand.

Dakshingles altijd op een schone ondergrond leggen

De shingles kunnen het beste op een schone ondergrond gelegd worden. Daarom is het meestal noodzakelijk om de oude dakbedekking te verwijderen voordat de shingles worden aangebracht.

Een lek dak? Wij helpen!

Een lek dak is niet fijn. Hebt u een dak lekkage dan is er meestal een vakman nodig om dit op te lossen. Bel ons en wij komen direct.
Meld uw lekkage

of bel ons 074 2915108

Gedekt met kwaliteit = zekerheid