EPDM kunststof dakbedekking: dakbedekking met bijzondere eigenschappen

Duurzaam en breed toepasbaar

De EPDM kunststof dakbedekking is een elastische rubberfolie met bijzondere eigenschappen. Door de combinatie van eigenschappen is EPDM dakbedekking zeer geschikt voor platte en licht hellende daken.

Eigenschappen:

  • de minimale levensduur van 40 jaar is zeer hoog;
  • EPDM dakbedekking is recyclebaar;
  • EPDM dakbedekking kan snel worden gelegd;
  • EPDM word zonder brander aangelegd en daardoor minder milieu belastend;
  • EDPM dakbedekking is bestand tegen extreme temperaturen;
  • EDPM daken zijn onderhoudsarm en beloopbaar;
  • EPDM voldoet aan NEN 6050 (Betreft brandveiligheid)
Egberink dakbedekkingen - dakbedekken - EPDM kunststof dakbedekking

EPDM dakbedekking wordt aan de ondergrond bevestigd

Het hele jaar door te verwerken

Doordat EPDM uiterst soepel blijft, is het materiaal bijna het hele jaar door verwerkbaar, zelfs tot een temperatuur van +5°c. Dankzij het rekvermogen van meer dan 300% kan de folie zich aanpassen aan een onregelmatige ondergrond. Doordat de overlappen en details thermisch lasbaar zijn, is er geen weersgevoelige lijm- en kitverbinding nodig. De lasverbindingen worden met hete lucht gemaakt, wat een brandveilige verwerking betekent. Zowel het produceren als installeren geeft een minimale milieubelasting.

De prijs van EPDM dakbedekking

Door alle goede eigenschappen is EPDM een populaire dakbedekking en bijvoorbeeld ook in de doe-het-zelf winkel verkrijgbaar.

Let bij het vergelijken van prijzen vooral op de kwaliteit. Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Niet alle EPDM dakbedekkingen gaan 40 jaar mee of zijn goed te verwerken. Alleen de vakman werkt met EPDM kunststof van hoge kwaliteit en kan de eigenschappen van EPDM dakbedekkingen garanderen.

Andere toepassingen van EPDM

EPDM wordt niet alleen gebruikt voor het waterdicht maken van daken. Ook galerijen van flats zijn te bekleden met EPDM. Dit maakt EPDM uitstekend geschikt voor renovatieprojecten.

Permanente dakbeveiliging

Als er bij uw bouwwerk sprake is van de verplichting een permanente dakbeveiliging te plaatsen, dan bent u bij ons aan het goede adres. Egberink dakbedekkingen levert en monteert gecertificeerde dakbeveiligingssystemen. Vraag naar de mogelijkheden.

Daktuinen en groene daken

EPDM dakbedekking laat zich in zijn algemeenheid goed combineren met een daktuin of een groen dak. Wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

Een lek dak? Wij helpen!

Een lek dak is niet fijn. Hebt u een dak lekkage dan is er meestal een vakman nodig om dit op te lossen. Bel ons en wij komen direct.
Meld uw lekkage

of bel ons 074 2915108

Gedekt met kwaliteit = zekerheid