Daklekkage Hengelo

Lek dak? Egberinkdak lost het op!

Lekkage in Hengelo? Uw daklekkage snel en vakkundig verholpen

daklekkage melden

Reparatie daklekkage Hengelo

Woont u in Hengelo en heeft u lekkage? Dan zijn wij in de buurt om u snel te kunnen te helpen! Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen wij de oorzaak van de lekkage van uw dak direct verhelpen. Soms laten de omstandigheden dit niet toe en zal een noodreparatie plaatsvinden. We maken dan gelijk afspraak met u voor de definitieve reparatie of vervanging.

Heeft u een lekkage en woont u buiten Hengelo? Geen probleem, ook dan kunt u ons gerust bellen bij een daklekkage. We werken veel in de regio en hebben een behoorlijk aantal klanten in Almelo, Oldenzaal, Enschede, Delden, Borne en het buitengebied. We verhelpen hier lekkages voor particulieren, maar ook voor grote gemeentes en woningbouwverenigingen aan bitumineuze daken, EPDM en kunststof daken en daktuinen.

De oorzaak van een daklekkage kan zijn:

 • verdroogde dakbedekking
 • lekkage van het dak ten gevolge van een verstopte afvoer
 • een lek bij de naden of afwatering van de dakbedekking
 • slecht onderhoud, vuil en externe schades (vuurwerk, vandalisme etc.)
 • dakbedekking beschadigd doordat er veelvuldig op gelopen wordt
Daklekkage Hengelo

Storm en regen = daklekkage

Als het stormt of regent in Hengelo en omstreken dan staat bij ons de telefoon roodgloeiend. Veel water is niet de oorzaak van een lekkage, het is het gevolg van een lek in het dak of een kapotte en/of verstopte afvoer. Een lekkage kan al langere tijd aanwezig zijn, terwijl de gevolgen (gelukkig) nog niet eerder waarneembaar waren.

Dakinspectie is daarom erg belangrijk. Wij bieden onze klanten in de regio een onderhoudsabonnement aan. Voor een vast bedrag per maand controleren wij jaarlijks het dak en maken het schoon. Hierbij wordt ook de staat van het dak en de naden geïnspecteerd.

Heeft u een onderhoudsabonnement? Dan betaalt u geen voorrijkosten in geval van lekkage. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over het onderhoudsabonnement.

Mocht u nou zelf het dak op gaan om het dak te inspecteren en te onderhouden, houd dan rekening met uw veiligheid. Zeker ook wanneer het regent en de herfstperiode, water en bladeren zorgen voor onveilige situaties en uw dak kan spekglad worden. Dan kunnen de gevolgen erger zijn dan een daklekkage. Onze medewerkers zijn gewend om te werken in deze omstandigheden en worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van veiligheid. Dus heeft u een lekkage in Hengelo en omstreken en twijfelt u of u het dak op wilt, laat het dan over aan een professional! Wij doen het graag voor u.

Bij spoed kunt direct bellen
met 074-2915108

Geen spoed? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen op korte termijn contact met u op. Omschrijf alstublieft duidelijk het probleem zodat we een goede inschatting kunnen maken van de ernst van de daklekkage.

  Lekkage in Hengelo en omstreken? Wij helpen!

  Een lek dak is niet fijn. Heeft u een daklekkage dan is er meestal een vakman nodig om dit op te lossen. Bel ons en wij komen direct.
  Meld uw lekkage

  of bel ons 074 2915108

  lekkage door ouderdom

  Ons werkgebied

  Bij een daklekkage in Hengelo kunnen we vrij snel ter plaatse zijn omdat we gevestigd zijn in Hengelo Overijssel. Bij een lekkage in Almelo, Oldenzaal, Enschede en omliggende plaatsen duurt het iets langer voordat we ter plaatse zijn.

  We houden altijd rekening met de weersvoorspellingen om voorbereid te kunnen zijn op meldingen van lekkage. In een aantal gevallen zijn we ook op zondag telefonisch bereikbaar. Via onze Facebook-pagina houden we iedereen hiervan op de hoogte.

  Voorkom lekkage: onderhoud dakgoten en regenafvoer

  Regelmatig treffen wij daklekkage in Hengelo aan welke ontstaan is door slecht onderhoud. Als bijvoorbeeld een afvoer vol zit met blad en mos, dan kan een dak, een dakgoot of afvoer overstromen. Het water komt dan op plekken waar het normaal niet komt en er kan lekkage optreden.

  De plaats van een daklekkage is niet altijd even eenvoudig te bepalen. Water loopt naar het laagste punt waardoor een lekkage soms op een ander punt ontstaat dan waar het zichtbaar wordt. Gevolgschades door water zijn vervelend en brengen vaak hoge kosten met zich mee.

  Maak daarom minstens één keer per jaar de dakgoten en afvoeren schoon. Dit kan een boel overlast en hoge rekeningen voorkomen. Controleer hierbij ook de dakgoot op lekkage. Vooral bij de eindstukken en rond de afvoer ontstaan de meeste lekkages.

  Onderhoud goten
  dakrand

  Repareren daklekkage Hengelo

  Vervangen van de gehele dakbedekking is niet altijd noodzakelijk. In een aantal gevallen kan een dak gerepareerd worden zonder dat gelijk het hele dak te vervangen. Er zijn verschillende manieren om lekkages op te lossen. Soms kan er een stuk dakbedekking over de lekkage gebrand (bitumen) of gelijmd (kunststof) worden, naden kunnen weer afgedicht worden of een deel van de dakbedekking kan vervangen worden. Zo kan een dak meestal nog prima een paar jaar mee. Lekkages zijn echter wel voortekenen van een dak dat mogelijk aan het eind van zijn levensduur is. Tenzij het externe schades betreft.

  Noodreparatie daklekkage

  Om de schade bij een lekkage te beperken is het van belang om spoedig het lek op te sporen en te dichten. Helaas laten de weersomstandigheden het niet altijd toe om direct een reparatie uit te voeren en moeten we ook aan de veiligheid van onze medewerkers en de omgeving. Om die reden voeren we vaak een noodreparatie uit en maken een afspraak voor een definitieve reparatie of andere oplossing. Het belangrijkste is in ieder geval dat de lekkage opgeheven wordt.

  Wat wij voor u kunnen betekenen:

  Egberink dakbedekkingen - dakdekken

  Dakdekken en duurzaamheid

  Haal een specialist in huis met Egberinkdak! Al 25 ervaring met diverse soorten dakisolatie en bitumineuze dakbedekking en dakshingles. Sinds enige tijd zijn we ook actief in het aanbrengen van duurzame dakbedekking, al dan niet in combinatie met zonnepanelen of een prachtige daktuin.
  Egberink dakbedekkingen - dakisolatie

  Dakisolatie

  Warm in de winter, koel in de zomer. Aangezien warmte omhoog stijgt is het lucratief om uw (platte) dak van isolatie te voorzien. Dit scheelt in de stookkosten in de winter en de airco hoeft minder hard te werken in de zomer. Zeker in combinatie met de witte dakbedekking levert dit veel voordeel op.
  Egberink dakbedekkingen - dakreparatie

  Dakreparatie

  Niet altijd hoeft een dak in zijn geheel vervangen te worden. Soms is een reparatie van de dakbedekking voldoende om het dak nog een paar jaar mee te laten gaan. Duurzaamheid en milieu spelen hierbij ook een rol. Vervang wat noodzakelijk is en alleen als reparatie van het dak niet mogelijk is.

  Dé meest vooruitstrevende en innovatieve dakbedekkingsspecialist