Duurzaam Egberink

Gele eco-optie: Zonnepanelen op een wit dak!

Geel betekent bij ons zonnepanelen, een uiterst duurzame vorm van energieopwekking. Wij zijn dan ook blij dat er steeds meer daken in ons land worden belegd met zonnepanelen. Maar wist u dat het soort dakbedekking dat onder de panelen ligt, van invloed is op de prestatie van de panelen? Algemeen geldt namelijk dat de opbrengst van de panelen afneemt bij een omgevingstemperatuur die boven de 25˚ C ligt. Een zwart dak derhalve is niet de beste oplossing om te combineren met zonnepanelen.

Door de sterke absorptie van het inkomende zonlicht warmt de directe omgeving van een zwart dak en de zonnepanelen te sterk op, soms tot wel tot 110˚ C.

Hierdoor nemen de panelen in temperatuur toe en de opbrengst af. De keuze voor een witte dakbedekking brengt die temperatuur tot wel een derde naar beneden.

Pakket geel in optima forma bestaat daarom uit een combinatie van het witte en gele pakket. Bij ons kunt u desgewenst dit dakpakket gefaseerd aanschaffen.

Voordelen

In termen van duurzaamheid heeft de gele variant de volgende voordelen:

U kiest in eerste instantie voor het duurzame, witte dakpakket (witte bitumen dakbedekking). Voordeel is een betere reflectie van het dakmateriaal en daardoor een beter binnenklimaat;

U beslist zelf in de tijd wanneer u voor zonnepanelen kiest. Installatie van zonnepanelen geschiedt op de bestaande witte dakbedekking;

U heeft met de pakketcombinatie een hoger rendement op de werking van uw zonnepanelen, u bespaart op uw energierekening en u helpt mee aan de verlaging van de druk op het milieu.

Meer informatie over een dakbedekkingspakket?
Neem contact met ons op!