Waarom een muur impregneren?

Bij een lekkage zijn we al snel geneigd naar boven te kijken, het dak… Maar vochtproblemen ontstaan ook door waterdoorlatende muren en wanden. De muren van een woning zullen niet zo snel vocht doorlaten. In basis zijn deze materialen waterafstotend, door de jaren heen kunnen stenen en metselwerk poreuzer worden en vocht opnemen en doorlaten. Je kunt bijvoorbeeld vochtplekken of schimmel op de binnenmuren krijgen. Daar hebben wij een oplossing voor!

Lekkage bij schoorsteen

Schoorstenen zijn gevoelig voor lekkage. Ergens is dat niet zo vreemd, ze staan op de hoogste plek van een gebouw, dag en nacht in weer en wind. Daar komt bij dat een schoorsteen niet altijd goed bereikbaar is waardoor het niet eenvoudig is om de staat van onderhoud te controleren.

Muren laten impregneren om doorwateren te voorkomen

of bel ons 074 2915108

Loodslab infrezen

Gaat u een aanbouw of afdak monteren? Denk dan vooral ook aan het laten infrezen van een loodslab boven de bevestiging aan de wand. Dit Zorgt voor goede aansluiting en afwatering aan de bovenkant van het afdak of de aanbouw. Als dit niet (op de juiste manier) gebeurt dan is dit vaak de plek waar lekkages ontstaan.

Lood of een loodvervanger?

Tegenwoordig gebruiken we steeds minder lood. In basis is lood prima recyclebaar en geen zwaar vervuilend product. Bij inname kan het leiden tot loodvergiftiging, maar dan hebben we het voornamelijk over de oude loden drinkwaterleidingen. Toch wordt in de bouw voornamelijk nog gewerkt met loodvervangers. Ook wij gebruiken deze.

Vocht, afdichtingen en impregneren

Niet alleen voor je uitbouw of overkapping gebruik je een loodslab. Op best veel plekken kom je dit tegen; denk hierbij aan een dakraam, boven een uitstaand kozijn, een dakkapel en rond de schoorsteen en beluchtingspijpen.

Dit zijn gevoelige plekken die we graag regelmatig voor u inspecteren en de afdichting vervangen als dit nodig is. Dat geldt ook voor de vochtige plekken in een ruimte, u kunt ons contacten om een inspectie uit te laten voeren. We zullen u dan verder informeren over de verantwoorden manier waarop te werk gaan in het impregneren van uw gevels en wanden.

Advies over wandimpregnatie

Doen jullie meer dan daken?

Al jaren zijn we gespecialiseerd in dakbedekking voor platte en licht hellende daken. Hierdoor komen we veel vochtproblemen en lekkages tegen. Maar het dak is niet altijd de oorzaak, dit kunnen ook de goten, boeien, wanden of schoorsteen zijn. Om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn hebben we ons hierin gespecialiseerd en kunnen o.a. ook wanden impregneren.

Meer dan dak

Wij van Egberinkdak gaan dus een stap verder dan alleen uw dak waterdicht maken. Niemand zit te wachten op vocht in huis of in uw bedrijfspand. Neem contact met ons op als u informatie wil over de mogelijkheden om vochtoverlast te bestrijden.

Vochtprobleem? Bel ons!

Wij helpen u graag met het buitenhouden van het vocht.
Neem contact op

of bel ons 074 2915108