Wat doet een dakdekker? - Egberinkdak

Wat doet een dakdekker? - Egberinkdak

Wat doet een dakdekker? Hij bedekt het dak met bitumen of kunststof en repareert goten

Wat doet een dakdekker?

Dat is een goede vraag; wat doet een dakdekker? Een dakdekker is een vakspecialist die dakbedekking aanbrengt op platte en licht hellende daken. Hij is gespecialiseerd in het toepassen en verwerken van diverse materialen die gebruikt worden om deze daken waterdicht en bestand te maken tegen verschillende weersinvloeden.

Het beroep dakdekker is wel meeromvattend dan “alleen” maar met een brander op het dak bezig zijn om bitumen te branden. Dit is wel het beeld dat veel mensen hebben, maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende materialen en technieken om een dak te dekken dat de vraag “wat doet een dakdekker” niet meer in één zin uit te leggen is. Al meer dan 25 jaar zijn onze dakdekkers gespecialiseerd en opgeleid om kwaliteit te leveren in hun werk.

Wat doet een dakdekker:

 • Aanbrengen van dakbedekking
 • Het dak isoleren met diverse materialen
 • Aanleggen van een groendak
 • Dakinspectie
 • Afvoer maken voor regenwater
 • Beluchtingspijpen plaatsen
 • Lekkage opsporen en verhelpen
 • Aanleg en reparatie van dakgoot
 • Zinkwerk, goten en dakbeslag
 • Boeien voorzien van plastisol
Wat doet een dakdekker met witte bitumen

Dakdekker; een veelzijdig beroep

Vaak denken mensen het antwoord te weten op de vraag; wat doet een dakdekker? Als we vervolgens uitleggen wat er allemaal bij komt kijken qua werkzaamheden, veiligheid en eisen, gaat er een wereld open.

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat bij werkzaamheden op een hoogte boven 2,5 meter er valbescherming verplicht is voor de dakdekker? Onze dakdekkers zijn volledig op de hoogte van de geldende veiligheidsvoorschriften, dat vinden we erg belangrijk. Dat geldt uiteraard ook voor het gebruik van andere veiligheidsmiddelen op het dak waardoor de dakdekker in kan staan voor de veiligheid van zichzelf, zijn collega’s en omstanders.

Voorschriften zijn er niet alleen rondom veiligheid, ook de materialen en producten waarmee de dakdekker werkt moeten goedgekeurd zijn voor het gebruik in Nederland. Er mag niet zomaar iets het dak gesmeerd worden om een lekkage te dichten of kunststof te verlijmen. Onze specialisten zijn gelukkig goed op de hoogte!

Het regent soms flink in ons land, wat doet een dakdekker dan? Dat is een goede vraag want bij regen zijn er een aantal materialen die niet verwerkt kunnen worden. Daar komt bij dat het niet wenselijk is om regen te hebben terwijl er geen dakbedekking op het dak ligt. Lekkages kunnen soms erg snel ontstaan. De dakdekker kan alternatieve werkzaamheden krijgen zoals wat klussen in de werkplaats en magazijn of montagewerkzaamheden.

Een dakdekker nodig?
bel direct:
 074-2915108

Geen spoed maar wel een dakreparatie, nieuw dak of dakinspectie aanvragen? Als u het onderstaande formulier invult nemen we spoedig contact met u op om een afspraak te maken. Denk aan een duidelijke omschrijving zodat we een goede inschatting kunnen maken van de ernst van de situatie.

  Dakdekker nodig voor reparatie van lekkage? Bel Egberinkdak!

  Dakreparatie bij lekkage van uw goten of plat dak? Wij staan klaar om u professioneel te woord te staan en snel te helpen. Spoed dak reparaties voeren we vrijwel direct uit!
  Meld uw dakschade

  of bel ons 074 2915108

  Wat doet een dakdekker binnen

  Onze dakdekker is op tijd thuis!

  Onze dakdekkers zijn voornamelijk werkzaam in de regio Twente en Salland. Vanuit Hengelo zijn plaatsen als Enschede, Almelo, Oldenzaal en alle kleinere plaatsen gemakkelijk te bereiken. Ondanks de behoorlijke werkvoorraad zorgen we er wel voor dat onze mensen op tijd thuis zijn, want vrije tijd, gezin en sporten zijn natuurlijk ook belangrijk.

  Wat doet een dakdekker als hij buiten de regio werkt? Wij zorgen voor een goede planning en werkvoorbereiding. Dat betekent soms iets eerder beginnen en eerder naar huis om bijvoorbeeld files te vermijden. Ook de aanwezigheid van voldoende (en het juiste…) materiaal zorgt er voor dat er vlot en efficiënt gewerkt kan worden. Zo proberen we ervoor te zorgen dat de boerenkool met worst nog op een schappelijke tijd gegeten kan worden!

  Opleiding tot dakdekker

  Via het ROC is kan een opleiding tot dakdekker gevolgd worden. Dit is een opleiding van 2 jaar waarin alles geleerd wordt over bitumen en kunststof dakbedekkingen en gereedschappen en materialen die op het dak gebruikt worden. Veiligheidseisen en dakinspectie is ook een belangrijk onderdeel waar veel tijd aan besteed wordt in de opleiding tot dakdekker.

  Toch merken we als gerenommeerd dakdekkersbedrijf dat er in de praktijk nog veel meer geleerd kan worden. Om die reden worden nieuwe en jongere medewerkers vaak eerst met een ervaren dakdekker naar een opdrachtgever gestuurd. Kennis wordt overgedragen en de kneepjes van het vak worden aangeleerd.

  Meer informatie over de opleiding en antwoord op de vraag wat doet een dakdekker in de opleiding? Bekijk dan eens de website van het ROC

  Of neem gerust contact met ons op als u hier meer over wilt weten.

  Dakreparatie Hengelo epdm

  Wat kunnen wij doen voor u

  Egberink dakbedekkingen - dakdekken

  Dakdekken en duurzaamheid

  Haal een specialist in huis met Egberinkdak! Al 25 ervaring met diverse soorten dakisolatie en bitumineuze dakbedekking en dakshingles. Sinds enige tijd zijn we ook actief in het aanbrengen van duurzame dakbedekking, al dan niet in combinatie met zonnepanelen of een prachtige daktuin.
  Egberink dakbedekkingen - dakisolatie

  Dakisolatie

  Warm in de winter, koel in de zomer. Aangezien warmte omhoog stijgt is het lucratief om uw (platte) dak van isolatie te voorzien. Dit scheelt in de stookkosten in de winter en de airco hoeft minder hard te werken in de zomer. Zeker in combinatie met de witte dakbedekking levert dit veel voordeel op.
  Egberink dakbedekkingen - dakreparatie

  Dakreparatie

  Niet altijd hoeft een dak in zijn geheel vervangen te worden. Soms is een reparatie van de dakbedekking voldoende om het dak nog een paar jaar mee te laten gaan. Duurzaamheid en milieu spelen hierbij ook een rol. Vervang wat noodzakelijk is en alleen als reparatie van het dak niet mogelijk is.

  Dé meest vooruitstrevende en innovatieve dakbedekkingsspecialist