Plat dak isolatie

Het goed isoleren van een plat dak brengt vele voordelen met zich mee. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden die Egberinkdak biedt in het verduurzamen van uw woning. Met een ruime keuze aan methoden en materialen bespreken wij graag samen met u de mogelijkheden voor uw project.

Voordelen van plat dak isolatie

Door plat dak isolatie aan te brengen op het dak van uw huis, stijgt de waarde van uw woning. Mooi meegenomen, zult u misschien denken, maar wat heb ik er zelf aan? Warme lucht stijgt naar boven. Zonder goede isolatie van een plat dak gaat daardoor zo’n dertig procent van de energie in uw woning verloren. Door uw platte dak te isoleren via de buiten- of binnenzijde is het beter in staat om de warmte te reguleren. Hierdoor is de temperatuur in uw huis in de winter én in de zomer aangenaam. Bovendien voorkomt u onnodig hoge stookkosten door uw dak goed te isoleren. Erg voordelig dus, in een tijd waarin de gasprijzen hoog zijn.

dakisolatie

Isoleren levert kostenbesparingen op

of bel ons 074 2915108

Isolatie plat dak buitenzijde – warm dak

Plat dak isolatie wordt op verschillende manieren toegepast. De beste manier om een plat dak te isoleren is doormiddel van een zogenaamd ‘warm dak’. Bij deze vorm van isolatie wordt isolatiemateriaal zoals PIR of EPS platen aangebracht aan de buitenzijde, tussen de dakbedekking en de dakconstructie. Het voordeel van plat dak isolatie aan de buitenzijde, is dat het platte dak vanaf buiten niet gevoelig is voor temperatuurschommelingen van buitenaf. Daardoor is de kans op vocht of schimmel in de plat dak isolatie nihil.

Isolatie plat dak buitenzijde – koud dak

Een eenvoudige en relatief goedkope manier om uw platte dak isoleren is doormiddel van een ‘koud dak’ constructie genoemd. Bij een koud dak isolatie wordt er een isolatie laag aangebracht op de dakbedekking, dus aan de buitenkant. Als afwerking wordt meestal gekozen voor grind. Koud dak isolatie is minder effectief dan warm dak isolatie, maar soms de enige manier om te isoleren. Dit gebeurt met een XPS-isolatieplaat

Welke isolatie voor mijn platte dak?

Wij van Egberinkdak kunnen ons heel goed voorstellen dat u niet precies weet welke isolatie het beste bij u en uw woning past. Wij helpen u daarom graag met de juiste toelichting.Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan of laat u voorlichten door een van onze experts. Samen kijken wij naar de mogelijkheden voor het beste resultaat.

Plat dak Isoleren? Bel ons!

Wij helpen u graag met het isoleren van uw platte dak.
Plat dak isoleren

of bel ons 074 2915108