Lekkage dak?

Egberinkdak lost het op!

Daklekkage snel en vakkundig verholpen

lekkage egberinkdak

Reparatie daklekkage

Daklekkage is erg vervelend en moet snel verholpen worden om verergering te voorkomen. We krijgen vaak meldingen van een lek dak, bijvoorbeeld bij een lekkage van een aanbouw of schuur. U moet er toch niet aan denken dat bijvoorbeeld dure keukenapparatuur kapot gaat omdat het platte dak boven de keuken lek is. Meest voorkomende problemen bij daklekkage:

 • verdroogde dakbedekking op een plat dak
 • lekkage dak ten gevolge van verstopte afvoer
 • een lek bij de naden van de bitumen
 • slecht onderhoud, gevolg: lekkage dak
 • dakbedekking beschadigd door lopen aanbouw
Lekkage dak

Oorzaak van een lek dak

De oorzaak van lekkage van het dak is niet altijd te achterhalen. De eerste prioriteit is dan ook het opsporen van het lek en het lekke dak dichten. Meestal gebeurt dit met een noodoplossing tot de weersomstandigheden een reparatie van een lek dak toelaten. Wat kunnen we doen aan een daklekkage?

 • met spoed afdichten van een daklekkage met een tijdelijke oplossing
 • deel van de dakbedekking vervangen, langere termijn
 • gehele dakbedekking vervangen, lange termijn oplossing voor een lek platdak
 • goten en afvoeren inspecteren, schoonmaken en eventueel herstellen

Spoed of geen spoed?

Bij spoed kunt direct bellen met 074-2915108
Geen spoed? Vul dan onderstaand formulier in.

  Een lek dak? Wij helpen!

  Een lek dak is niet fijn. Heeft u een daklekkage dan is er meestal een vakman nodig om dit op te lossen. Bel ons en wij komen direct.
  Meld uw lekkage

  of bel ons 074 2915108

  lekkage door ouderdom

  Hoe lang gaat dakbedekking mee?

  Regelmatig komen we verouderde platte daken tegen, op een aanbouw, op de schuur of boven de gehele woning of bedrijfspand. Verouderde, beschadigde, verdroogde en gescheurde dakbedekking kan niet altijd meer gerepareerd worden en zal tot vervanging leiden.

  Lekkage dak

  Een verwaarloosd dak gaat lekken, dat is een feit, het is alleen de vraag wanneer. Het probleem van een lek dak gaat echter verder dan de lekkage zelf. De kosten van de gevolgschade van daklekkage zijn vaak groter dan de reparatiekosten van een lek dak.

  Mede daardoor krijgen wij regelmatig de vraag hoelang de dakbedekking meegaat. Wij gaan uit van 20 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en kwaliteit van aanbrengen. Onze witte dakbedekking is veel minder gevoelig voor uitdroging dan de zwarte bitumen bijvoorbeeld. Van goedkope rollen bitumen zijn wel verhalen bekend dat ze met 10-15 jaar al flink verouderd zijn.

  Onderhoud dakgoot en afvoer

  Hoe vaak pakt u de trap en controleert u de dakgoot op verstopping en/of beschadiging? Veel mensen vergeten dit om dit twee keer per jaar te controleren en de goten en afvoer te reinigen. Lekkage van het dak op de uitbouw is makkelijk te voorkomen door regelmatig de afvoer te controleren en schoon te maken.

  Wanneer blad en mos zich ophoopt kan de regenwaterafvoer verstopt raken. Hierdoor kan het dak van een aanbouw overstromen. In de woning of bedrijfspand ziet u dan ineens natte plekken ontstaan in het plafond of strepen vocht langs de muren lopen. Dit hoeft niet direct te betekenen dat het dak lek is, net als dat de plek van een lekkage of overstroming niet direct hieraan af te leiden is.

  Onderhoud goten
  regenschade egberinkdak

  Lekkage dakgoot

  Naast een daklekkage kunt u ook last hebben van een lekke dakgoot. Ook een dakgoot zal een keer vervangen of gerepareerd moeten in de loop der jaren. Vaak ontstaat er lekkage bij de overgangen van dakgootprofielen of eindstukken. We zien dit voorkomen bij zowel de metalen, zinken als kunststof dakgoten.

  Reparatie dakgoot of vervangen?

  Als een reparatie van de dakgoot mogelijk is dan zullen we dit uiteraard graag voor u uitvoeren. Door onze uitgebreide ervaring op het gebied van daklekkage en lekke dakgoten kunnen we u van een goed advies voorzien. Misschien is het voldoende om de dakgoot te bekleden met EPDM (een flexibile kunststof afdichting) of de lekkage af te kitten of dicht te branden. Vervangen van de dakgoot kan altijd nog, en ook dan staan we weer voor u klaar.

  Wat kunnen wij doen voor u

  Egberink dakbedekkingen - dakdekken

  Dakdekken en duurzaamheid

  Haal een specialist in huis met Egberinkdak! Al 25 ervaring met diverse soorten dakisolatie en bitumineuze dakbedekking en dakshingles. Sinds enige tijd zijn we ook actief in het aanbrengen van duurzame dakbedekking, al dan niet in combinatie met zonnepanelen of een prachtige daktuin.
  Egberink dakbedekkingen - dakisolatie

  Dakisolatie

  Warm in de winter, koel in de zomer. Aangezien warmte omhoog stijgt is het lucratief om uw (platte) dak van isolatie te voorzien. Dit scheelt in de stookkosten in de winter en de airco hoeft minder hard te werken in de zomer. Zeker in combinatie met de witte dakbedekking levert dit veel voordeel op.
  Egberink dakbedekkingen - dakreparatie

  Dakreparatie

  Niet altijd hoeft een dak in zijn geheel vervangen te worden. Soms is een reparatie van de dakbedekking voldoende om het dak nog een paar jaar mee te laten gaan. Duurzaamheid en milieu spelen hierbij ook een rol. Vervang wat noodzakelijk is en alleen als reparatie van het dak niet mogelijk is.

  Belangrijk: Dakinspectie

  Voorkom lekkage en hoge kosten door regelmatig uw dak te laten inspecteren. Een gevolgschade door lekkage van het dak kan erg veel geld gaan kosten. Denk aan apparatuur die kapot gaat en vloeren en plafonds.

  Kleine scheurtjes in de dakbedekking zijn vaak de eerste tekenen van een verouderd dak. Bitumen heeft nu eenmaal niet het eeuwige leven, alhoewel de kwaliteit natuurlijk wel steeds beter wordt. Wij komen inspecteren hoe de staat is van de dakbedekking op of aanbouw, schuur of bedrijfspand.

  Inspectie aanvragen!

  Lekkage dak Hengelo en omstreken

  Ons werkgebied is Oost-Nederland. Veelal werken wij in de plaatsen Enschede, Oldenzaal, Almelo, Borne, Deurningen, Delden en veel andere (kleine) plaatsen in een straal van 40 kilometer rond om Hengelo. De wat grotere projecten met dakbedekking zijn soms iets verder weg, voor spoedklussen rondom daklekkage en gootlekkage werken we dichter bij huis. Het streven is om binnen een halve dag opvolging te geven aan uw lekkagemelding.

  Trefwoorden: daklekkage, lek dak, lekkage aanbouw, reparatie daklekkage, lekke dakgoot, overstroming dakgoot, lekkage aanbouw, dak lek, lekkage plat dak, lekkage dak Hengelo. 

  lekkage dak hengelo

  Dé meest vooruitstrevende en innovatieve dakbedekkingsspecialist